آشپز باشی

آموزش طرز تهیه غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

آشپز باشی

آموزش طرز تهیه غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه چند نوع غذا با مرغ+ حلیم

 امروز تصمیم گرفتم چند مدل غذا با مرغ رو بهتون آموزش بدم و سعی کردم در این مقاله به صورت ساده مراحل طرز تهیه اکبر جوجه، برگر مرغ، مرغ گریل شده  و طرز تهیه حلیم به شکل روان و واضح تو ضیح داده بشه تا راحت بتونید در منزل این غذای خوشمزه رو تهیه بفرمایید.

طرز تهیه اکبر جوجه :

اکبر جوجه، نام یک رستوران زنجیره‌ای و نیز لقب علی‌اکبر کلبادی نژاد بنیان‌گذار این رستوران‌ها و ابداع‌کننده این غذاست. این نام اکنون به صورت نام یک غذای مازندرانی درآمده است

اکبر جوجه یک طعم متفاوت نسبت به همه ی جوجه ها دارد که به جرات می توان گفت این غذا بسیار لذیذ می باشد اما به شرطی که اصولی و طبق دستور پخت حرفه ای طبخ شود.

ما را در ادامه این مطلب از بخش آشپزی مجله اینترنتی نمناک همراهی کنید تا طرز پخت اکبر جوجه را برای شما بیان کنیم :

مواد لازم اکبرجوجه

جوجه ی مرغ :یک کیلوگرم

رب انارشیرین یا ملس :2 پیمانه

لیموترش :1 کیلوگرم

زعفران دم کرده :3 قاشق غذاخوری

روغن مایع :3 پیمانه

نمک و فلفل :به مقدار کافی

اکبر جوجه

طرز تهیه اکبر جوجه

جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید.سپس در مقداری نمک ، فلفل ، زعفران و آبلیمو بخوابانید تا به مدت چند ساعت در این محلول بماند. بعد از سپری شدن این زمان در یک تابه ی تقریبا گود مقداری روغن بریزید تا گرم شود.

بعد  جوجه ها را از سمتی که پوست دارند در آن قرار دهید و در تابه را ببندید تا جوجه ها با حرارت کم آب بندازند و پخته شوند و وقتی آب آن بخار شد با همان حرارت کم بگذارید دو طرفجوجه ها طلایی رنگ شوند.سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار بریزید تا خوش طعم تر شوند. اکبر جوجه خوشمره و لذیذ را با برنج کته زعفرانی میل کنید و با ریختن مقداری رب انار روی برنج از خوردن این غذای لذیذ، لذت ببرید.


طرز تهیه کامل حلیم نذری :

در سنت و رسومات ما ایرانیان مراسمات مختلفی وجود دارد از جمله پخت غذاهای نذری است که همچنین انواع مختلف غذا نذری وجود دارداز قبیل : غذای قیمه،زرشک پلو،حلیم، شله زردو…که هر کدام دستور پخت خودش را دارند که ازاگر ترفند های مخصوص اشپزی انها را بلد باشیم یک غذای خوشمزه از اب در میاید مثلا در طرز تهیه حلیم نذری باید نکاتی را رعایت کنیم تا این غذای خوشمزه پخت شود 

حلیم از جمله غذاهای بسیار خوشمزه می باشد که خواهان زیادی در ماه های محرم و رمضان دارد که در ماه رمضان نیز یک افطاری فوق العاده خوشمزه و مناسب به حساب می آید که البته این بار ما به شما پیشنهاد می کنیم دستپخت خود را برای درست کردن حلیم خانگی امتحان کنید و از آن لذت ببرید.

حلیم خانگی درست کردن

ترجیا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت استفاده می شود اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ تهیه می نمایند که خوش طعمی آن نسبت به گوشت مقداری کمتر می باشد.

مواد لازم برای حلیم

گندم(ترجیحا پوست کنده) : 500 گرم

گوشت(ترجیحا بوقلمون) : 300گرم

آب : به مقدار لازم

نمک : به مقدار لازم(خیلی کم)

روغن حیوانی یا کره آب شده : به مقدار لازم

 شکر و دارچین :  به مقدار لازم برای تزیینات

طرز تهیه حلیم

اولین کاری که باید بکنیم خیس دادن گندم هست. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو از ظرف خارج میکنیم.

فوت و فون حلیم خوب درست کردن

گندم رو چند ساعتی خیس میکنیم. بعد اون رو با گوشت و یکی دو لیتر آب در قابلمه روی حرارت میذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم کامل بپزه.

حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت که نیم پز شد نمک رو هم اضافه میکنیم. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم . اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنین.

زمان کشیدن هم با کره و دارچین و شکر تزیینش میکنیم.

فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نیز موثر خواهد بود.

جلوگیری از سر رفتن گندم

موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می شود.

زودتر پختن حلیم

برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

جایگزین شکر برای سرو حلیم

استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

ریختن حلیم در غذاساز !

برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.

کشدار شدن حلیم

هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.

برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه هم اضافه کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود. 

گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می شود.

فن جالب در دستور تهیه حلیم

اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.

دارچین در هنگام پخت حلیم

حین پخت می توانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.

ظاهر زیبای حلیم

حلیم هر چقدربیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه تر می شود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا می کند.

تاثیر گندم در زمان پخت حلیم

مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.

جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم

اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.

حلیم بدون گوشت برای افراد گیاهخوار بسیار مناسب است.

درست کردن حلیم رژیمی

برای داشتن حلیم رژیمی باید کره و شکر را حذف کرد و به جای شکر، حَلیم با عسل یا بدون شیرین کننده میل کنید.

حلیم مقوی

اگر دوست دارید حلیم مقوی تری تهیه کنید می توانید پس از پخت دو قاشق غذاخوری کنجد خام اضافه کنید تا حلیم با کنجد داشته باشید.

حلیم شیر

اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیر خواهید داشت.

حلیم مخصوص برای کودکان

اگر حلیم مخصوص کودک درست می کنید می توانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.

درست کردن حلیم بازاری

برای اینکه حلیمی شبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.

نکات گندم مصرفی در حلیم

اگر گندم پوست دار استفاده می کنید کمی بیشتر گندم مصرف کنید چون پوست آن دور ریز می شود .

اگر هم گندم خرد شده گیر نیاوردید می توانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید.

مدت زمان پخت حلیم

مدت زمان پخت حلیم 5 ساعت است ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر است.

حلیم مرغ

میتوانید حلیم را با مرغ هم بپزید که در این صورت زمان کمتری برای کشدار شدن غذا نیاز دارید(ولی خیلی غذای خوشمزه ای نخواهید داشت!)


سینه مرغ گریل شده

مواد لازم برای  :

ماست ساده نصف فنجان

 آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

 گشنیز خرد شده نصف فنجان

 روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

سیر خرد شده ۲ حبه

زیره سبز یک و نیم قاشق چایخوری

پاپریکا ۱ قاشق چایخوری

دارچین نصف قاشق چایخوری

نمک نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری

سینه مرغ بدون پوست و استخوان ۶۸۰ گرم

طرز تهیه برای سینه مرغ گریل شده :

ابتدا مواد سس : ماست، آبلیمو، گشنیز، روغن زیتون، سیر، زیره، پاپریکا، دارچین، نمک و فلفل رو با هم در یک کاسه متوسط مخلوط کنید. تکه های مرغ را داخل کاسه ریخته و با سس ترکیب کنید. حالا یک کیسه پلاستیکی روی ظرف کشیده و آن را برای تمام شب یا دو ساعت داخل یخچال بگذارید.

اگر از گریل گازی استفاده می کنید آن را با حرارت بالا گرم کنید و اگر از نوع زغالی آن استفاده می کنید، زغال ها را آماده کنید. اجازه بدهید که یک طرف گریل حرارت کمتری از طرف دیگر داشته باشد. اگه گریل ندارید، می توانید از ماهی تابه های چدنی طرح گریل استفاده کنید.

دو طرف مرغ ها را روی حرارت بالا و مستقیم گریل کرده و بعد آن ها را به آن طرفی از گریل که حرارت کمتری دارد بگذارید. درب گریل را گذاشته و چند دقیقه صبر کنید تا مرغ ها به خوبی بپزند.

حواستان باشد که اگر مرغ بیش از اندازه روی حرارت باشد خشک می شود.


برگر مرغ
مواد لازم برگر مرغ
سینه مرغ چرخ شده                 900 گرم پودر پیاز                             3/4 قاشق چایخوری  
گشنیز ریز خرد شده                 1/2 پیمانه پودر سیر                             3/4 قاشق چایخوری
ترشی فلفل                            2 تا 3 عدد نمک                                   1 قاشق چایخوری
سس فلفل تند                         1 قاشق چایخوری فلفل سیاه                              1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ برگر یا برگر مرغ خانگی :
برای تهیه مرغ برگر به مرغ چرخ شده نیاز دارید می توانید بسته های آماده آن را از سوپر پروتئینی ها تهیه کنید اما می دانید به با خرید هر چیر آماده ای که نسخه خانگی آن را بشود تهیه کرد مخالف هستم بنابراین تکه های گوشت سینه و ران مرغ را از استخوان آن جدا کنید و با چرخ گوشت چرخ نمایید این مرغ ها را حتی می توان فریز کرد و هر زمان نیاز بود استفاده کرد
گشنیز را بشویید و ریز خرد کنید دقت داشته باشید که فقط برگهای تازه و جوان گشنیز را استفاده کنید و ساقه های آن را خرد نکنید
از هر ترشی فلفل دلخواه می توانید استفاده کنید . به جای ترشی فلفل نیز می توانید از فلفل تازه بهره گیرید میزان فلفل و نوع آن نیز به دلخواه شما است اگر طعم تند را دوست دارید از فلفل هالو پینو استفاده کنید
گشنیز خرد شده و ترشی فلفل خرد شده را به مرغ چرخ شده اضافه نمایید
پودر پیاز ، پودر سیر ، فلفل سیاه تازه ساییده شده و نمک را نیز اضافه نمایید
اگر پودر پیاز ندارید یک پیاز کوچک را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و به جای پودر پیاز مورد استفاده قرار دهید
مواد را با هم مخلوط کنید و با قدرت ورز دهید
تمام مواد باید به خورد هم بروند و مایه چسبناک و منسجمی ایجاد نمایند
مایه را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس به اندازه های مساوی دلخواه تقسم نمایید
من از نان های مینی برگز استفاده کرده ام به همین دلیل برگرها را ریزتر شکل داده ام نسبت به سایز نان برگر گوشت مزه دار شده را شکل دهید و مجدد 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید
می توانید برگرها را روی زغال گریل کنید و یا در تابه گریل نمایید
با کمی روغن کف تابه گریل را چرب کنید و برگرها را داخل تابه بچینید و با جرارت ملایم طبخ کنید تا برشته شوند
اگر صفحه گریل دارید باربیکیو را آماده نمایید و صفحه را چرب کنید و برگرها را گریل نمایید
اگر دوست دارید مرغ برگر طعم دلچسب پنیر را نیز داشته باشد زمانی که یک طرف آنها به خوبی گریل شدند با کفگیر بزرگ برگر را برگردانید و روی آن پنیر به دلخواه بگذارید تا زمانی که سمت دیگر برگر گریل می گردد پنیرها هم نرم می شوند
زمان پخت طولانی نیست و حدود 10 تا 12 دقیقه طول می کشد تا هر دو طرف برگرها پخته شود اگر دوست دارید برگر خیلی برشته باشد کمی زمان پخت را طولانی تر کنید تا لایه برشته برگرها بیشتر شود
بعد از پخت می توانید برگر را از سمت پنیر 1 دقیقه حرارت زیاد بدهید تا پنیر کاملا ذوب شود
می توانید نان ها را نیز 1 دقیقه با گریل تست نمایید . یک لایه نان بگذارید و یک عدد برگر روی نان قرار دهید
روی برگر را به دلخواه می توانید از سبزیجات یا سس های مختلف استفاده کنید
من برای این چیکن برگر از سس و سبزیجات زیادی استفاده نمی کنم و روی برگر کمی سس کچاپ ، برگ کاهو ، یک برش گوجه ، دو حلقه پیاز قرار داده و تکه دوم نان تُست شده را روی سبزیجات قرار می دهم
بفرمایید یک مرغ برگر بسیار خوشمزه و سالم که بدون روغن تهیه شده و کالری زیادی هم ندارد
این مرغ برگر طعم عالی و ظاهر خوبی دارد و یک وعده غذای سالم برای علاقه مندان ساندویچ و فست فود است
اگر مرغ برگر را به این روش در خانه تهیه کنید مطمئن باشید دیگر برگرهای صنعتی و آماده را دوست نخواهید داشت و طعم برگر خانگی را با هیچ ساندویچ مشابه دیگری جایگزین  نخواهید کرد

منبع: لذیذ
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد